Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Matoula clinic | skin & hair medical center

Αυτόλογη μεσοθεραπεία
Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι η μεσοθεραπεία κατά την οποία εγχύουμε πλάσμα αυτόλογο (δηλαδή του ίδιου του ασθενούς) που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια ενεργοποιούνται και απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι ευθύνονται για την αναγέννηση των ιστών. Οι αυξητικοί παράγοντες πολλαπλασιάζονται και με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούν περισσότερα βλαστοκύτταρα.

Διεγείρονται οι ινοβλάστες για την παραγωγή νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, με αποτέλεσμα την αναγέννηση των δερματικών κυττάρων και κολλαγόνων ινών καθώς και την επιδιόρθωση βλαβών της αρχιτεκτονικής των δερματικών στιβάδων.

Ποιές είναι οι ενδείξεις της αυτόλογης μεσοθεραπείας στο πρόσωπο;

  • Ενυδάτωση του δέρματος
  • Διόρθωση λεπτών ρυτίδων και ρυτίδων έκφρασης
  • Πρόληψη, αντιγήρανση
  • Βελτίωση υφής του δέρματος
  • Λάμψη – φωτεινότητα δέρματος
  • Σμίκρυνση διεσταλμένων πόρων του δέρματος

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και ποιες οι ανεπιθύμητες ενέργειες;

Ο αριθμός των συνεδρίων καθορίζεται κατά περίπτωση. Συνήθως, χρειάζονται 1 έως 2 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3-6 μηνών, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν από 6 μήνες έως και ένα χρόνο.

Πρόκειται για μία απόλυτα ασφαλή θεραπεία κατά την οποία σχεδόν εκμηδενίζεται η πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων λόγω του ότι ο αυτόλογος ορός παράγεται από τα ίδια τα κύτταρα του ασθενούς. Ήπιο οίδημα, ερυθρότητα ή εκχυμώσεις υποχωρούν εντός 1-3 ημερών. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητές του λόγω του μηδενικού χρόνου ανάρρωσης της ανωτέρω διαδικασίας.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία
Ποια είναι η διαδικασία της αυτόλογης μεσοθεραπείας;

Η μέθοδος είναι απλή και σχετικά ανώδυνη.

Αφού ληφθεί μία πολύ μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή, ακολουθεί η φυγοκέντρηση με σκοπό να διαχωριστούν τα συστατικά του. Ο ορός που προκύπτει μετά την επεξεργασία περιέχει υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων και αυξητικών παραγόντων και ονομάζεται «πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια».

Στη συνέχεια, εγχύουμε το πλάσμα σε πρόσωπο, λαιμό ή και ντεκολτέ είτε με την τεχνική της κλασικής μεσοθεραπείας με τη χρήση βελόνας ή με στυλό  microneedling.

Η επούλωση του δέρματος είναι ταχύτατη, οι κολλαγόνες ίνες αναδομούνται και βελτιώνεται η ελαστικότητα και η υφή του δέρματος.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αναλόγως τις ανάγκες της εκάστοτε επιδερμίδας μπορεί να συνδυαστεί με τη θεραπεία fractional CO2 laser, με ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ