Εφαρμογές Laser

Εφαρμογές Laser

Matoula clinic | skin & hair medical center

Η matoulaclinic διαθέτει μηχανήματα laser τεχνολογίας αιχμής, επιλεγμένα με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια

Η τεχνολογία τύπου Laser έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια για να προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που παρουσιάζονται στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος προς όφελος του ασθενούς.

Η matoulaclinic διαθέτει μηχανήματα laser τεχνολογίας αιχμής,επιλεγμένα με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια για να προσφέρουν το μέγιστο εφικτό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Γίνεται επιλεκτική καταστροφή της βλάβης – στόχου, ενώ παραμένει απρόσβλητος ο φυσιολογικός ιστός.

Εφαρμογές Laser | Matoula clinic
Αποτρίχωση με laser Alexandrite 755nm

To laser Alexandrite 755nm συνιστά το ταχύτερο και αποτελεσματικότερο χρησιμοποιούμενο laser αποτρίχωσης που έχει εγκριθεί από τον FDA Αμερικής για μόνιμη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Έχει επιλεκτική δράση, με αποτέλεσμα το μήκος κύματος του φωτός που εκπέμπει να στοχεύει κατευθείαν το θύλακο της τρίχας και, συγκεκριμένα, η δέσμη φωτός απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θυλάκου. Επίσης, διατίθεται ψυκτικός μηχανισμός προστασίας, έτσι ώστε να προστατεύει την επιδερμίδα – ακόμα και τις σκουρόχρωμες – και να διασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Έτσι επιτυγχάνεται σταδιακή καταστροφή του θυλάκου και κατ΄επέκταση μη επανέκφυση των τριχών.

Η εφαρμογή είναι σχεδόν ανώδυνη (πολλές φορές με χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας), γίνεται εύκολα και γρήγορα τόσο στις μικρές περιοχές του προσώπου όσο και στις μεγάλες περιοχές του σώματος.

Εφαρμογές Laser | Matoula clinic
Fractional CO2 laser

Η κλασματική θεραπεία με laser (Fractional laser) είναι μία μη επεμβατική θεραπεία μίας δέσμης laser αποτελούμενης από χιλιάδες μικροσκοπικές κουκίδες θεραπείας, που στοχεύουν ένα κλάσμα του δέρματος σε απειροελάχιστο χρόνο.

Το Fractional CO2 laser στοχεύει τόσο την επιδερμίδα όσο και το χόριο, το βαθύτερο δηλαδή στρώμα, όπου βρίσκεται το κολλαγόνο και οι ελαστικές ίνες, με αποτέλεσμα να θερμαίνει αυτά τα στρώματα.

Η αύξηση αυτή της θερμοκρασίας πυροδοτεί μηχανισμούς ανάπλασης του χορίου, που έχει σα στόχο την αισθητική βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και το μικρό χρόνο αποθεραπείας του ασθενούς.

Η δράση του Fractional CO2 laser στην επιφάνεια της επιδερμίδας έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής του δέρματος, τη μείωση των δυσχρωμιών καθώς και τη λείανση των ρυτίδων και ουλών.

Όσον αφορά τη δράση του laser στο χόριο, όπου διεγείρει την παραγωγή και ανάπλαση του κολλαγόνου, εκεί βελτιώνει τις ουλές, μειώνει τις ρυτίδες και προάγει τη σύσφιξη δημιουργώντας παχύτερο και καλύτερα δομημένο κολλαγόνο.

θεραπεία με CO2 Fractional laser

Εφαρμογές Laser | Matoula clinic

Η θεραπεία με CO2 Fractional laser συνιστάται σε:

 • Ουλές ακμής
 • Ρυτίδες
 • Διάχυτες δυσχρωμίες
 • Μετατραυματικές – Μετεγχειρητικές ουλές (υπερτροφικές – ατροφικές)
 • Ραγάδες / Ραβδώσεις
 • Γηρασμένο και άτονο δέρμα

Κάθε πότε επαναλαμβάνεται η θεραπεία;

Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε ένα με ενάμισι μήνα και συνολικά συνιστώνται έως 3-4 συνεδρίες, αναλόγως το περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση, η συσκευή διαθέτει πολλαπλές ρυθμίσεις και η θεραπεία εξατομικεύεται, ακολουθώντας εξειδικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία μετά από μία θεραπεία Fractional και ποια τα συμπτώματα;

Συνήθως η διάρκεια της αποθεραπείας είναι περίπου 5-15 ημέρες και εξαρτάται, όπως και η βαρύτητα των συμπτωμάτων, από την ένταση της θεραπείας και την υποκειμενική αντίδραση του ασθενούς. Αμέσως μετά τη θεραπεία Fractional, ο ασθενής θα νιώσει ένα αίσθημα καύσου, στην περιοχή όπου έγινε εφαρμογή της θεραπείας, το οποίο θα διαρκέσει για περίπου μία ώρα. Το δέρμα θα παρουσιάζει ερυθρότητα και ένα ελαφρύ οίδημα, το οποίο υποχωρεί την επόμενη μέρα ενώ η ερυθρότητα θα υποχωρήσει σε 3-4 ημέρες, οπότε και αρχίζει η απολέπιση για περίπου 4-5 ημέρες. Αυτό το διάστημα θα πρέπει να προστατευθεί το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία με αντηλιακό και επιτρέπεται να καλυφθεί με make – up μέχρι την πλήρη αποθεραπεία.

 

Εφαρμογές Laser | Matoula clinic
Αντιμετώπιση μελαγχρωματικών βλάβων με Laser

Τα Laser δίνουν άριστα αποτελέσματα και στην εξάλειψη διαφόρων μελαγχρωματικών βλαβών (γεροντικές κηλίδες, ηλιακές κηλίδες, φακίδες) επιτυγχάνοντας επιλεκτική εξάλειψη του ιστού – στόχου, ενώ παραμένει άθικτος ο φυσιολογικός ιστός. Πρόκειται για περιοχές του δέρματος, όπου πολλαπλασιάζονται και αυξάνονται τα μελανοκύτταρα.

Εμφανίζονται κυρίως στα χέρια, στο ντεκολτέ, στο πρόσωπο, δηλαδή σημεία που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Συνιστούν καλοήθεις βλάβες, αλλά πρέπει να προηγηθεί προσεκτική διάγνωση από το δερματολόγο προτού εφαρμοστεί θεραπεία με Laser. Η θεραπεία είναι σχεδόν ανώδυνη και αντιμετωπίζονται μέσα σε 1-2 συνεδρίες.

Αντιμετωπιση καλοηθων δερματικων βλαβων με χειρουργικο co2 laser

Matoula clinic | Εφαρμογές Laser

Στην κλινική μας διαθέτουμε το EdgeONE CO2 laser, ένα καινοτόμο χειρουργικό laser, ιδανικό εργαλείο για πληθώρα δερματολογικών επεμβάσεων αποφεύγοντας τις τομές και την αιμορραγία και κυρίως διασφαλίζοντας ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείται για τον καυτηριασμό διαφόρων καλοήθων δερματικών βλαβών, όπως:

 • Θηλώματα
 • Σμηγματορροΐκές Υπερκερατώσεις
 • Μυρμηκιές
 • Κονδυλώματα
 • Μαλακά Ινώματα
 • Σμηγματογόνες Υπερπλασίες
 • Συριγγώματα
 • Τύλοι
 • Αιμαγγειώματα

Η χειρουργική επέμβαση με laser CO2 πραγματοποιείται στο ιατρείο υπό τοπική αναισθησία.

Η μέθοδος αυτή απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση και μειώνει το χρόνο αποθεραπείας σε 7-10 μέρες, ενώ πλεονεκτεί έναντι των παλαιών συμβατικών μεθόδων όσον αφορά την ακρίβεια των χειρισμών του ιατρού, με την οποία καταστρέφει τη βλάβη χωρίς να πλήττει το παρακείμενο υγιές δέρμα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ