Μη χειρουργικό Full face treatment

Μη χειρουργικό Full face treatment

MATOULA CLINIC

Στην κλινική μας αντιμετωπίζεται το πρόσωπο στο σύνολό του

Χάρη στη συνεργασία της ορθοδοντικού με τη δερματολόγο, διορθώνεται το χαμόγελο πρωτίστως με ορθοδοντική θεραπεία και βελτιώνονται ή διορθώνονται ατέλειες των χαρακτηριστικών του προσώπου, εφόσον προκύψει ανάγκη.

Τα παραπάνω πραγματοποιούνται με αόρατες μεθόδους, ανώδυνες και αναίμακτες χαρίζοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να περάσει κάποιος το κατώφλι του χειρουργείου.

Μη χειρουργικό Full face treatment
Nάρθηκες ορθοδοντικής Invisalign

Όσον αφορά την ορθοδοντική θεραπεία, η μέθοδος που χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστο, είναι με αόρατους νάρθηκες ορθοδοντικής Invisalign. Μία πρωτοποριακή μέθοδος τελευταίας τεχνολογίας κατά την οποία η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να γίνει σε άτομα κάθε ηλικίας, μιας και απέχει πολύ από τις κλασσικές μεθόδους με τα κλασσικά σιδεράκια.

Μη χειρουργικό Full face treatment

MATOULA CLINIC

Εφόσον διορθωθεί το χαμόγελο, ενδεχομένως να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα είτε στη γνάθο, είτε στα μαλακά μόρια του προσώπου, τα οποία δε λύνονται μόνο με ορθοδοντική θεραπεία και χρήζουν περαιτέρω αντιμετώπισης (αναφερόμαστε πάντα σε περιπτώσεις όπου έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, δηλαδή ενήλικες). Από αυτά, ένα μικρό ποσοστό, που αφορά σε πολύ βαριές περιπτώσεις απόκλισης των γνάθων, θα οδηγηθούν στο χειρουργείο, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Η πλειονότητα όμως των περιπτώσεων – που κατά κύριο λόγο τα προβλήματα είναι αισθητικά– μπορούν να έχουν ένα άριστο αποτέλεσμα με την παρέμβαση της δερματολόγου, χωρίς να απαιτείται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Μη χειρουργικό Full face treatment
Ουλικό χαμόγελο

Μία περίπτωση είναι όταν ο ασθενής έχει ουλικό χαμόγελο, και ως ουλικό χαμόγελο ορίζουμε το χαμόγελο εκείνο κατά το οποίο εκτίθεται μεγάλη ποσότητα ούλων. Υπάρχουν βέβαια πολλές αιτίες που οδηγούν σε ουλικό χαμόγελο και αναλόγως με την αιτία επεμβαίνουμε με τον εκάστοτε τρόπο.

  • Μία αιτία είναι η λάθος θέση των δοντιών και τότε και μόνο η ορθοδοντική θεραπεία αρκεί για την αποκατάσταση του χαμόγελου, χωρίς την παρέμβαση της δερματολόγου.
  • Άλλη αιτία ουλικού χαμόγελου είναι η έντονη σύσπαση του άνω χείλους, μία κατάσταση όπου η θεραπεία εκλογής είναι η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης. Εγχύουμε τη βοτουλινική τοξίνη και χαλαρώνει ο μυς πέριξ της μύτης με αποτέλεσμα να μη συσπάται τόσο και να αποκαθίσταται το πρόβλημα.
  • Τέλος ένα άλλο αίτιο που οδηγεί σε ουλικό χαμόγελο είναι η μεγάλη ανάπτυξη της άνω γνάθου, όπου υπάρχει αυξημένη κάθετη διάσταση του σώματος της άνω γνάθου. Στην περίπτωση αυτή η ενδεδειγμένη θεραπεία είναι η χειρουργική αποκατάσταση του προβλήματος, όμως και η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης μπορεί να βελτιώσει αισθητά το ουλικό χαμόγελο.
Μη χειρουργικό Full face treatment
Υποπλασία Πώγωνος

Μία άλλη περίπτωση είναι η υποπλασία πώγωνος (του πηγουνιού δηλαδή), το οποίο όμως δημιουργεί αρνητικό προφίλ και προκειμένου να τελειοποιήσουμε την εικόνα του ασθενούς δημιουργούμε πηγούνι με έγχυση υαλουρονικού οξέος.

Σε έντονες βέβαια περιπτώσεις, όπου συνυπάρχει και υποπλασία της κάτω γνάθου πετυχαίνουμε ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα εγχύοντας υαλουρονικό οξύ όχι μόνο στο πηγούνι αλλά και στη γωνία της κάτω γνάθου, το λεγόμενο jawline.

Μη χειρουργικό Full face treatment
Μύτη & Χείλη

Τέλος, στα πλαίσια διαμόρφωσης του προφίλ κατά το βέλτιστο τρόπο, μπορούμε να παρέμβουμε και στη μύτη και να προσφέρουμε ένα είδος ρινοπλαστικής ή και στα χείλη, είτε βελτιώνοντας το περίγραμμα, είτε προσδίδοντας λίγο περισσότερο όγκο που με τα χρόνια χάνεται, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου, πάντα με φυσικό αποτέλεσμα ούτως ώστε να αναδειχτεί το υπέροχο χαμόγελο ακόμη περισσότερο.

Οι θεραπείες αυτές

Μη χειρουργικό Full face treatment

  • Είναι γρήγορες, από 10 min όταν πρόκειται για διόρθωση του ουλικού χαμόγελου έως 20 min για μία ρινοπλαστική και 30 – 40 min, όταν υπάρχουν περισσότερες ανάγκες.
  • Είναι ανώδυνες (Χρησιμοποιούμε μία αναισθητική κρέμα, ή και τίποτα, γιατί
    συνήθως το υαλουρονικό οξύ περιέχει λιδοκαΐνη)
  • Γίνονται σε 1 μόνο συνεδρία

 

  • Έχουν άμεσο αποτέλεσμα, κυρίως στην περίπτωση του υαλουρονικού οξέος. Το αποτέλεσμα μεγιστοποιείται μέσα στον πρώτο μήνα, ενώ στην έγχυση βοτουλινικής τοξίνης το αποτέλεσμα είναι ορατό από την τρίτη έως τη δέκατη πέμπτη μέρα.
  • Δεν έχουν καθόλου χρόνο αποθεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις κοινωνικές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις. (Αυτές οι θεραπείες στο εξωτερικό χαρακτηρίζονται ως lunch break treatments)

 

Το αποτέλεσμα της βοτουλινικής τοξίνης διαρκεί κάποιους μήνες. Γύρω στους 4-6 μήνες είναι η διάρκεια του στη συγκεκριμένη περιοχή εφαρμογής. Όσον αφορά το υαλουρονικό οξύ, εδώ η διάρκεια του είναι μεγαλύτερη και εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής. Κατά μέσο όρο διαρκεί 12 μήνες έως και 18 μήνες σε ορισμένες περιοχές. Επομένως, επαναλαμβάνεται η θεραπεία ανά 1 με 1,5 χρόνο.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ